NICORETTE® - For every cigarette there's a NICORETTE® - Print Logo

Ženske in kajenje - kako vam lahko kajenje škoduje?

Večina žensk se zaveda, da kajenje lahko povzroči raka na pljučih, srčne bolezni in predčasno smrt. Kar morda ne vedo, je dejstvo, da so ženske, ne glede na starost, lahko izpostavljene škodljivim učinkom kajenja na veliko več načinov.

Kajenje negativno vpliva na ženski videz, povzroča rumenkasto polt in predčasno staranje, prav tako pa prispeva k neplodnosti, zgodnji menopavzi in osteoporozi.

 

Ženske, ki kadijo med nosečnostjo, ogrožajo tudi svoj plod, ne samo sebe. Matere, ki kadijo ob svojih otrocih, ogrožajo tudi zdravje svojih otrok.

 
Dobra novica je, da nikoli ni prepozno, da bi prenehale kaditi in se pridružile ženskam, ki so že prenehale kaditi, da izboljšajo svoje zdravje. Veliko žensk se odloči za prenehanje kajenja vsak dan, tudi ve to zmorete. Prej, ko boste to storile, večjo korist boste imele.

Našteta dejstva vam bodo pomagala bolje razumeti, zakaj je kajenje škodljivo. Hkrati vam bodo pokazala tudi zdravstvene in ''kozmetične'' prednosti prenehanja kajenja ne glede na starost.

 

Vpliv kajenja v različnih starostnih obdobjih...