NICORETTE® - For every cigarette there's a NICORETTE® - Print Logo

Zmanjšajte z NICORETTE®, nato popolnoma prenehajte! 

Zmanjšanje kot pot do prenehanja, je pristop, ki dokazano pomaga zmanjšati število cigaret, ki jih dnevno pokadite, tudi do polovice.[3][10][11][12] Tako bo lažje popolnoma prenehati, ko boste na to pripravljeni.

Kajenje lahko predstavlja trdovratno razvado, ki jo je zelo težko odpraviti. Z nadomestno nikotinsko terapijo v obliki zdravilnega žvečilnega gumija, je ta naloga lahko lažja. Toda vsi kadilci niso pripravljeni prenehati takoj, zato lahko izberejo način "Najprej zmanjšajte z NICORETTE®, nato popolnoma prenehajte", ki jim lahko pomaga, da popolnoma prenehajo kaditi že v šestih mesecih.

Štirje koraki za zmanjšanje kajenja

Posamezni koraki, namenjeni zmanjšanju kajenja, omogočijo postopno zmanjševanje pokajenih cigaret, ki jih pokadite v obdobju 6 do 9 mesecev, skupaj s pomočjo NICORETTE®.

Korak 1: 

0 - 6 tednov: Zmanjšajte število pokajenih cigaret za polovico

Ugotovite, koliko cigaret pokadite dnevno in to število prepolovite. Ko začutite potrebo po cigareti, žvečite NICORETTE® zdravilne žvečilne gumije. *

Korak 2:

6 tednov - 6 mesecev: Nadaljujte z zmanjševanjem cigaret do točke, ko ste pripravljeni popolnoma prenehati kaditi.

Če vam je uspelo zmanjšati število pokajenih cigaret v šestih tednih, uporabljajte NICORETTE® žvečilne gumije in še vedno zmanjšujte število pokajenih cigaret, dokler niste pripravljeni popolnoma prenehati kaditi. 

Korak 3:

6 - 9 mesecev: Prenehajte kaditi

Ko boste pripravljeni, popolnoma prenehajte kaditi in uporabljajte v naslednjih treh mesecih le še žvečilne gumije. **

Korak 4:

9 - 12 mesecev: 

Postopno zmanjšujte število NICORETTE® žvečilnih gumijev, dokler popolnoma ne prenehate.

Kako deluje NICORETTE® z načinom "Zmanjšajte z NICORETTE®, nato popolnoma prenehajte"? 

Z uporabo NICORETTE® zdravilnega žvečilnega gumija namesto cigaret boste uspešno premagovali odtegnitvene simptome in se hkrati pripravili na prenehanje kajenja.

* Če po šestih tednih niste zmanjšali števila pokajenih cigaret, vam priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom.

** Če ne zmorete narediti nobenega poskusa prenehanja kajenja v roku devetih mesecev od začetka zdravljenja, priporočamo, da se posvetujete s strokovnjakom.